Obłędny smak – delikatny krem powala na kolana – Domowy krem Raffaello, który robię od lat z tego przepisu.

Raffaello jest kochany zarówno przez dorosłych, jak i przez dzieci słodki krem. Nic dziwnego, ponieważ jego delikatny, nieziemski smak sprawia, że nie sposób przejść obok niego obojętnie.

Dziś możesz zrobić ten krem samodzielnie w domu! Wystarczy, że wybierzesz wysokiej jakości składniki, a Twój krem będzie o wiele lepszy niż pełne konserwantów słodycze dostępne w sklepach. Poniżej nasz przepis na wyśmienity domowy krem Raffaello.

Składniki:

  • * 70 gramów wiórków kokosowych,
  • * 400 gramów niesłodzonego mleka skondensowanego,
  • * 200 gramów masła,
  • * 200 gramów białej czekolady.

Przygotowanie:

Masło i czekoladę rozpuścić na małym ogniu i dokładnie wymieszać. Dodać mleko skondensowane i połączyć wszystkie składniki. Następnie dodać wiórki kokosowe i ponownie wymieszać. Tak przygotowany krem Raffaello włożyć do szklanego pojemnika i wstawić do lodówki na ok. 3 godziny.

Może być on spożyty bezpośrednio oraz stanowić dodatek do ciast lub ciastek. W drugim przypadku nie jest konieczne jego uprzednie schładzanie w lodówce.