Poznaj super przepis na cappuccino bez pieczenia w 20 min – zaskoczę Cię tym smakiem.

Ciasto Cappuccino bez pieczenia

Jeżeli masz ochotę na wyjątkowy i przepyszny deser to wypróbuj ten przepis na ciasto o smaku cappuccino. Wykonuje się je dość szybko i nie trzeba piec. Jakie składniki są potrzebne do przygotowania tego deseru?

Składniki

  • okrągłe biszkopty (2 opakowania)
  • mleko w proszku (1,5 szklanki)
  • mocny napar z kawy (1 szklanka)
  • serki homogenizowane (2 opakowania)
  • żelatyna (2 łyżki)
  • gorąca woda (125 m)
  • całe jajko (1 sztuka)
  • żółtka (4 sztuki)
  • cukier (1 szklanka)
  • masło (200 g)

Przygotowanie

Biszkopty włóż do naparu z kawy i odczekaj, aż się dobrze namoczą. Na dno formy wyłóż najpierw połowę biszkoptów. Ubij na parze żółtka z cukrem i jednym całym jajkiem. Następnie utrzyj masło na puszystą masę i dodaj do niego przestygnięte ubite żółtka.

Do przygotowanej masy z jajek i masła dodawaj powoli i niewielkimi porcjami mleko w proszku oraz serki cały czas mieszając. Następnie rozpuść żelatynę we wrzątku i wlej do masy. Wymieszaj to wszystko razem i rozprowadź równomiernie na warstwie z biszkoptami.

Na wierzch wyłóż drugą część namoczonych biszkoptów. Następnie wstaw deser do lodówki do czasu, aż stężeje.

Przed podaniem do stołu ciasta Cappuccino możesz je ozdobić polewą czekoladową. Życzymy smacznego!