Jeżeli masz ochotę na wyjątkowy i przepyszny deser to wypróbuj ten przepis na ciasto o smaku cappuccino. Wykonuje się je dość szybko i nie trzeba piec. Jakie składniki są potrzebne do przygotowania tego deseru?
Biszkopty włóż do naparu z kawy i odczekaj, aż się dobrze namoczą. Na dno formy wyłóż najpierw połowę biszkoptów. Ubij na parze żółtka z cukrem i jednym całym jajkiem. Następnie utrzyj masło na puszystą masę i dodaj do niego przestygnięte ubite żółtka.
Do przygotowanej masy z jajek i masła dodawaj powoli i niewielkimi porcjami mleko w proszku oraz serki cały czas mieszając. Następnie rozpuść żelatynę we wrzątku i wlej do masy. Wymieszaj to wszystko razem i rozprowadź równomiernie na warstwie z biszkoptami.
Na wierzch wyłóż drugą część namoczonych biszkoptów. Następnie wstaw deser do lodówki do czasu, aż stężeje.