Koniecznie wprowadź ją do swojego odżywiania – 7 sposobów na pyszną rybę.

Polacy wciąż jedzą zbyt mało ryb, a szkoda! To delikatny, pełnowartościowy produkt, który doskonale sprawdza się jako danie główne, a co więcej, dostarcza mnóstwo cennych witamin.

Nie każdy przepada za smakiem ryby, ale poniższe przepisy mogą to zmienić! Poznaj wskazówki, jak przygotować ten produkt na różne sposoby!

Ryba w chrupiącym cieście

Niezwykle smaczna propozycja, która gwarantuje soczystą, pełną aromatu rybę.

Składniki:

  • 3 łyżki mąki
  • 4 białka z jajek
  • 1 łyżka wody
  • sól

Białka ubij razem z solą i wymieszaj. Ciasto powinno mieć jednolitą konsystencję, niemniej pozostawać płynne. Gotowe filety maczaj w cieście, a następnie przekładaj na rozgrzany olej. Smaż do uzyskania złocistego koloru.

Przepis na delikatne, bezbiałkowe ciasto do ryby