Liście kapusty należy oddzielić od łodygi, po czym należy usunąć z nich ich najtwardszą część. Pozostałą część liści należy rozbić delikatnie przy pomocy tłuczka do mięsa. Liście pozostawiamy na boku.
Sól, pieprz i jajka należy razem wymieszać. Do całości należy dodać mąkę, po czym wszystko ponownie mieszamy, aby powstała z tego gładka masa. W tak otrzymanym cieście należy po kolei zanurzać poszczególne liście kapusty, a następnie smażyć (1 minuta = 1 strona) liście kapusty na oleju słonecznikowym. Po usmażeniu liście należy umieścić na ręczniku papierowym, aby wchłonęły one nadmiar tłuszczu.
Przygotowanie nadzienia: z pokrojonych pomidorów należy usunąć nasiona. Resztę należy pociąć w kostkę. Ser należy zetrzeć na tarce o małych oczkach, a następnie dodać do niego śmietanę razem z posiekanymi ziołami. Tak otrzymaną masę należy doprawić do smaku.
Na krawędzi każdego liścia należy ułożyć niewielką ilość nadzienia. Całość należy zawinąć w rulon, dbając o to, aby nadzienie nie wypłynęło po bokach. Tak przygotowane ruloniki można podawać na talerzu domownikom na obiad.
Zamiast takiego nadzienia, można przygotować jego dowolną wersję – nawet w wersji mięsnej. Wszystko zależy bowiem od osoby, która zajmie się gotowaniem takich roladek na obiad. Tak przygotowana kapusta pekińska jest wspaniałym urozmaiceniem wielu obiadów.