Opłukać mięso i osuszyć papierowym ręcznikiem. Następnie wyciąć z mięsa nadmiar tłuszczu.
Kolendrę i liście laurowe zmielić, wymieszać z pieprzem, tymiankiem i rozmarynem. Po obu stronach natrzeć mięso połową mieszanki z przygotowanych wcześniej przypraw.
Tak przygotowane mięso włożyć do pojemnika i posolić ze wszystkich stron. Odstawić na dwa dni do lodówki. Należy pamiętać, aby co jakiś czas obracać mięso.
Po upływie dwóch dni wieprzowinę wyjąć z lodówki, następnie dokładnie opłukać pod bieżącą wodą i osuszyć ręcznikiem papierowym. Resztą przygotowanych przypraw ponownie natrzeć mięso, tym razem bez użycia soli. Czystą, suchą gazą owinąć mięso i umieścić w chłodnym miejscu na okres dwóch tygodni.
Trzeba pamiętać, by obracać suszące się mięso co dwa dni. Czas oczekiwania na wieprzowinę jest dosyć długi, ale smak, który w międzyczasie powstaje jest tego wart.