Dobrze przyprawiona wieprzowina z soczystym nadzieniem wzbudzi apetyt we wszystkich. Ten przepis znajduje swoich fanów na całym świecie i bez wątpienia pokochasz go także i Ty.
Plaster mięsa dokładnie rozbij, a następnie dopraw solą i pieprzem. Pokrój cebulę do nadzienia wzdłuż w tzw. piórka, a cebulę potrzebną do sosu drobno posiekaj. Ogórki kiszone pokrój na plasterki. Przygotowane kawałki wieprzowiny posmaruj musztardą, a następnie połóż na nie 2 plastry boczku.
Tak ułożone mięso przełóż pokrojoną wcześniej cebulą i ogórkami, a następnie powtórz czynność. Aby całość się nie rozpadła koniecznie zwiąż wszystko sznurkiem.
W kolejnym etapie posiekaną drobno cebulę podsmaż na dobrze rozgrzanym oleju i dodaj warzywa mrożone. Mieszankę duś dopóki nie stanie się miękka. Gdy warzywa będą gotowe dodaj bulion i koncentrat. Sos gotuj przez 5 minut, a następnie dodaj czerwone wino i wymieszaj. Całość gotuj jeszcze 5 minut, a następnie zalej nim przygotowane w naczyniu do pieczenia mięso.