Robi się je niezwykle szybko, a w smaku jest przepyszne. Za jednym zamachem mam deser na kilka dni! Wystarczy kilka prostych składników i gotowe. Spróbuj koniecznie.
Jajka utrzep z cukrem i solą. Mleko podgrzej i wlej do mieszaniny. Mieszając dodaj na koniec olej roślinny. Teraz stopniowo dosyp mąkę, aż do uzyskania masy (nie zapomnij o proszku do pieczenia). Ugniataj do wyrobienia ciasta.
Przygotuj blaszkę do pieczenia, wyłóż ją papierem. Wyłóż przygotowane przed momentem ciasto. Na wierzch wyłóż ulubione owoce – świetnie sprawdzają się brzoskwinie, jabłka, ale też śliwki w połączeniu z rabarbarem. Możesz też użyć owoców z puszki. Około 500 – 600 g będzie wystarczająco. Obsyp cukrem.
Blachę z ciastem włóż na 40 minut do rozgrzanego piekarnika. Piecz w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu pozostaw do ostygnięcia.