Nikt nie robi lepszych. Mistrzowski przepis na ziemniaki z grzybami pieczone w rękawie.

Oto wspaniały i prosty przepis na pyszne ziemniaki z grzybami pieczone w rękawie. Są zdrowsze i mniej kaloryczne niż smażone czy frytki.

Aromatyczne grzyby dają im niepowtarzalny smak! Świetnie sprawdzą się jako postny dodatek.

Składniki:

  • 1 kg ziemniaków
  • 400 g grzybów
  • 3 – 4 ząbki czosnku
  • 1 marchewka (duża)
  • koperek, najlepiej świeży, może być też suszony
  • pieprz i sól do smaku

Sposób przyrządzenia:

Obrane ziemniaki pokrój na dość małe kawałki. Umyj dokładnie grzyby i pokrój na duże kawałki, najlepiej na ćwiartki lub połówki. Marchewki pokrój w talarki. Pokrój koperek, czosnek posiekaj, lecz nie na drobno.Wrzuć wszystkie składniki do jednej miski, posól, popieprz do smaku.

Dodaj swoich ulubionych ziół i przypraw, wymieszaj i odstaw na pół godziny. Nagrzej piekarnik do 200 stopni. Włóż składniki do rękawa, zawiąż i piecz przez około godzinę.

Tak przyrządzone ziemniaki są urozmaiconym dodatkiem obiadowym, są wspaniale miękkie, delikatne i rozpływają się w ustach. Smacznego!