Dlatego też prezentujemy naprawdę proste do wykonania ciasto, które jest zarazem naprawdę bardzo smaczne. Ciasto wykonane według tego przepisu charakteryzuje się tym, że jest delikatne oraz cienkie.
Przede wszystkim trzeba sobie przygotować odpowiednią ilość miejsca na stole lub blacie. Należy wysypać tam mąkę, z której trzeba usypać kopiec i zrobić w nim dziurkę.
Wodę należy zagotować, a po tym procesie ostudzić ją. Oczywiście nie chodzi o to, aby woda była zimna, ale jedynie lekko chłodniejsza, w dalszym ciągu musi pozostać gorąca. Tak lekko ostudzoną wodę wlewamy w środek mąki, cały czas mieszając powstałą masę.
Do mieszania można użyć na przykład noża stołowego. Wodę należy dolewać do momentu gdy około 3/4 mąki będzie połączona z wodą.
Do tej mieszanki dodajemy oliwę i zagniatamy ciasto. Jeśli lepi się ono zbyt mocno, to wówczas dosypujemy mąki, jeśli natomiast zbyt gęste to należy dodać wody. W momencie gdy stworzymy ciasto, to wówczas należy stół posypać mąką, a ciasto rozwałkować do grubości mniejszej niż milimetr.